Jantje Beton Speelplein met esthetische bedrukking

Ook mogelijk in kleur antraciet

In de wijk Stokhasselt in Tilburg-Noord is rond de basisschool de Lochtenbergh een van de eerste Jantje Beton SchoolSpeelPleinen van Nederland gecreëerd. Gebroeders Brouwers is aannemer van het project. Ketner Olsen Architecten is in de planfase in gesprek gegaan met de kinderen, leerkrachten en ouders om verschillende ideeën terug te laten komen in het ontwerp.

Betonplaten met esthetische bedrukking
De Meteoor heeft aan dit project bijgedragen door het leveren van Stelcon betonplaten met esthetische bedrukking, ook bekend als Esticon. School en buurtkinderen kunnen onder andere spelen op de loper van betonplaten met esthetische bedrukking. Ook kunnen zij zitten op de betonnen traptreden van esthetisch beton, welke als tribunes rond het schoolplein en de speelvoorzieningen zijn gerangschikt. Voordeel van de toepassing van deze grote elementen, voor zowel spelende kinderen als de afdeling beheer van de gemeente, is dat er weinig naden zijn.

Circa 400 m² Stelcon betonplaten met esthetisch bedrukking (Esticon) van 2x1,5x0,14 m¹ met vellingkant en gebezemde deklaag zijn gelegd. In ongeveer 1/3 van de platen is de kwarts-deklaag een antraciet pigment aangebracht. Om eenheid te garanderen in het ontwerp, heeft De Meteoor ook circa 125 m¹ zitelementen gemaakt. Deze elementen beschikken over diverse breedtes en hebben een hoogte van 40 cm.

Toegepaste producten